Bilindiği gibi su depolarında günlük hayatta en önemli ihtiyacımız olan su depolanmaktadır. Depolarda depolanan su, deponun niteliğine ve kullanma amacına göre içme suyu deposu olarak kullanılmakta veya vücudumuzun, eşyalarımızın temizliği için kullandığımız suyun depolanması için kullanılmaktadır. Her durumda su gerek sağlığımız, gerek temizliğimiz ve hayat kalitemiz için çok ama çok önemlidir. Bu nedenle kullanılan suyun temin edildiği kaynak, suyun filtre edildiği ve arıtıldığı cihazların nitelik ve özelliği ve de en son olarak depolandığı deponun özellikleri ve bakımı çok önem kazanmaktadır.
Paslanmaz depolarda paslanmaz malzeme üzerine yapışan yabancı malzemeler veya demir oksitleri zamanında temizlenmez ise depo malzemesi ile reaksiyona giderek büyürler ve depo malzemesini tahrip ederler. Galvaniz ve boyalı depolarda ise, galvaniz kaplama veya boya tabakası, su ile depo malzemesi arasında koruyucu bir bariyerdir. Bu koruyucu tabakanın iyi korunamaması veya üzerinde oluşan ufak bir tahribat deponun kısa sürede tahrip olmasına ve bu tahribat sırasında da depolanan suyun çok miktarda kirlenmesine neden olmaktadır. Boya üzerinde oluşan noktasal bir tahribat veya çizik, boya tabakası arkasına su girmesine, mevcut sağlam boyaların da kabararak bozulmasına neden olmaktadır.
Depoların kaliteli ve nitelikli suyu aynı niteliklerde muhafaza edebilmesi ve uzun ömürlü sağlıklı hizmet verebilmesi için mutlaka periyodik bakım ve tetkiklerinin yapılması gerekmektedir.