Bilindiği gibi ülkemizde birçok yöremizde betondan su depoları imal edilerek kullanılmaktadır.
a) Birçok inşaatta depo yapılırken inşaatın yük altındaki beton perde ve kirişleri beton deponun duvarlarını alarak kullanılmaktadır. Bu, bina emniyeti olarak çok sakıncalı bir durumdur. Bazı bölgelerde imar yasalarınca yasaklanmakla birlikte buna aykırı birçok uygulama zaman zaman bilinerek, zaman zamanda gözden kaçtığı için maalesef uygulanmaktadır. Yük altındaki perde beton ve kirişler kesinlikle depo civarı olarak kullanılmamalıdır.
b) Beton depoların yüzeyleri ayrıca bir koruyucu kaplama ile kaplı değil ise çok pürüzlü ve girintili çıkıntılı olduğu için mikrop ve bakterilerin barınma ve çoğalmasına çok uygundur. Beton depolar çok kısa zamanda tamamıyla bir mikrop ve bakteri yuvasına dönüşmektedir. Pratikte beton yüzeylerin bu mahsurlarını önlemek için yüzeyler fayansla kaplanmaktadır. Fakat buda pek uygun bir çözüm değildir. Bina temelindeki ve zeminindeki en ufak bir oynama fayansların kırılıp çatlamalarına ve hatta dökülmelerine neden olmaktadır. Böylece yukarıda bahsedilen mahsur kat kat artmaktadır.
c) BETON DEPOLARDA çok karşılaşılan diğer bir sorun ise beton çatlamaları ve boru bağlantı kısımlarındaki çatlama ve ayrılmalardan dolayı olabilecek sızıntılardır. Depo eğer toprak katman üzerinde ise sızıntı dışarı olmakta, eğer depo toprak katman altında veya yere gömülü ise depoda oluşabilecek çatlaklardan depoya kanalizasyon sularının veya mikrop içeren sızıntı sularının girmesi ihtimali oluşmaktadır. Bu durum depo suyunu kullanan kişiler üzerinde büyük bir risk yaratacağı aşikârdır ve de birçok hastalığın kaynağı olmaktadır.